Duyurular

Duyurular

OKULUMUZUN INSTAGRAM ADRESİ

OKULUMZUN SAYFASINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.        

Devamı

OKULUMDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PROJESİ

OKULUMDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PROJESİ OKULUMDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PROJEMİZLE ÖĞRENCİLERİMİZİN ; -GÜVENİLİR VE KALİTELİ GIDA İLE BULUŞMASINI, -FİZİKSEL VE SOSYAL YÖNDEN GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEYİ, -SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ. PROJEYLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİYE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULABİLİRSİNİZ. https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr/    

Devamı

YERLİ MALI

OKULUMUZDA YERLİ MALI KUTLAMALRINDAN KESİTLER.

Devamı

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU NEDİR?

  ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU NEDİR? Millî Eğitim Temel Kanunu'nun 19. maddesine göre okul öncesi eğitim isteğe bağlı örgün eğitim kurumları içinde yer alır. Bu kurumların açılması ile ilgili ilkeler bu Yasanın 21. maddesinde yer almaktadır. İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 13. maddesinde "Okul öncesi kurumlarında zorunlu mecburi  öğrenim çağına gelmemiş olan çocuklar eğitilir." ifadesi yer almaktadır.  1992 yılında çıkarılan Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun ile Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü kurulmuş ve okul öncesi eğitim kurumları bu Genel Müdürlük çatısı altına alınmıştır. Millî Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırılmasına 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu'nca 25/8/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda, 652 sayılı kanun hükmünde kararname çerçevesinde Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü İle İlköğretim Genel Müdürlüğü birleştirilerek Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olarak yapılandırılmıştır. Yürütülen çalışmalar Anayasanın, 5378 Sayılı Engelliler Hakkında Kanun, Çocuk Koruma Kanunu, 573 Sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, Okul öncesi ve İlköğretim kurumları yönetmeliği, Ortaöğretim kurumları yönetmeliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğine dayanılarak yürütülmektedir.

Devamı

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU HAKKINDA BİLGİLENİYORUZ

Özel Eğitim Nedir? Kimlere Özel Eğitim uygulanır?  Her çocuk fiziksel ve zihinsel gelişim yönünden birbirinden farklıdır. Ancak bazı çocuklar yaşıtlarından bedensel, zihinsel, sosyal yönlerden daha geride olabilir. Bu durumda bu bireylere özel eğitim         uygulanır.Her çocuk fiziksel ve zihinsel gelişim yönünden birbirinden farklıdır. Ancak bazı çocuklar yaşıtlarından bedensel, zihinsel, sosyal yönlerden daha geride olabilir. Bu zihinsel yetersizlik, dikkat   eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), otizm, disleksi, üstün zeka, görme engeli, işitme engeli, süreğen hastalıklardan kaynaklı  olabilir. Bu durumda bu bireylere özel eğitim uygulanıreğitim alanında eğitim almış öğretmenlerce, belirli programlara ve yöntemlere göre kendi özür durumlarındaki çocukların eğitilmesine özel eğitim denir.

Devamı

İçimdeki Hazine Mobil Uygulaması

İçimdeki Hazine Mobil Uygulaması

Devamı

Tohum Eğitim ve Dinle – Konuş Mobil Uygulamaları

Tohum Eğitim ve Dinle – Konuş Mobil Uygulamaları

Devamı

Özelim Eğitimdeyim

Özelim Eğitimdeyim Mobil Uygulama

Devamı

Gelişimsel Destek Programı ( GEDEP)

  Gelişimsel Destek Programı (GEDEP) 0-36 ay yaş grubundaki temelde normal gelişim gösteren tüm bebek ve çocukların, özelde ise gelişimsel gerilik gösteren, gelişimsel gerilik gösterme riski olan bebek ve çocukların tüm gelişimsel alanlarda desteklenmesine yönelik hazırlanmış ücretsiz bir aile eğitim programıdır.

Devamı

STARTEJİK PLAN

Devamı